Følgere

Populære innlegg

fredag 1. juli 2011

Telefon om adopsjonsseier!

Staten vil anerkjenne ekteparet Sikanders adopsjon!

Snart 4 år etter at ekteparet Sikander i Halden adopterte en gutt direkte fra et pakistansk ektepar  for snart 4 år siden, får jeg en telefon fra en opprømt, glad og stolt adoptivfar: Ejaz Sikander. Han forteller at advokaten har fått melding om at departementet vil gi adopsjonen norsk anerkjennelse etter en famøs "saksbehandling" på tre og et halvt år (3,5 år).

Gutten har så og si hele sitt liv ikke kjent andre foreldre enn ekteparet Sikander. En gutt som i Norge kunne lært å snakke norsk direkte, må nå i en alder av snart 4 år lære seg det som skulle vært hans morsmål. En gutt som har levde med sin adoptivfar i Norge, mens han selv har levd med sin adoptivmor i Pakistan, fordi den norske stat gjorde det slik.  Av hensyn til  "barnets beste", eller.......hvorfor?

Et mareritt og en tragedie går mot sn slutt.

Adoptivfaren, den norske statsborgeren av pakistansk opprinnelse, har nå fått vite at den snart 4 år gamle adoptivfamilien kan leve og bo i Norge og Halden som alle andre nordmenn som har blitt adoptivforeldre til et utenlandsk barn. Tiden med kone og adoptivsønn i Pakistan og ektemann alene i Halden, går mot sin forhåpentlige slutt. Tiden med et splitret ektepar og adoptivfamilie ser ut til å gå mot sin slutt.  - Snart 4 år etter at den norske stat sørget for det.....

En grusom og tragisk familietragedie ser ut til å gå mot sin ende. Raskt må man forvente.

Denne store gledens dag ka aldri gjøre godt igjen det den norske stat hr påført dette ekteparet og deres adopterte sønn av plager og lidelser i over 3 år.  At Ejaz Sikander i det hele tatt har klart å holde seg oppreist og oppfylt sitt forsørgeransvar for kone og adoptivsønn, er en prestasjon den norske stat aldri - aldri - har krevde av noe norske adoptanter i Norge siden 1917.

Snart få vi se en lykkelig og samlet familie blant oss i Norge og i Halden. En adoptivfamilie slik et pakistansk uheldig ektepart ønsket, ville og samtykket til for sin nyfødte sønn.  Et ønske, en vilje og et samtykke den norske stat valgte å neglisjere, ikke respektere og krenke av grunner og motiver som neppe gjør seg på trykk eller uttalt i det hele tatt.

Jeg ønsker den nyeste norske anerkjente adopsjonen all mulig lykke til på den videre veien og et berikende liv i Norge.  En mer riktig og bedre adopsjon enn den som ble skapt høsten 2007 i Pakistan, skal man lete lenge etter..........

Kan et pakistanskfødt barn få noen bedre adopsjon,adoptivforeldre og matching enn dette?

Kan nordmenn i Norge bli adoptivforeldre til et utenlandsk barn på en bedre måte og mer til gang for et utenlandsk barn enn dette?

Hvorfor norske myndigheter valgte å gjøre som de gjorde i nesten 4 år overfor denne adoptivfamilien, vil nok statens myndigheter aldri gi noen riktig forklaring på fra statens side. Kanskje det faktisk er best slik........for den norske stats skyld.

1 kommentar:

 1. Kjære Morten,

  Den måten du har uttrykt dine følelser og glede på lykkelig utfall, hører den bare til deg.

  Virkelig, vet du veldig godt hva betyr menneskeheten og du absolutt er mye mer enn et menneske. Du ikke bare besitter svært sjeldne og sanne menneskelige verdier, men er veldig praktisk som må vi alle bli.

  Sannelig, har jeg ingen andre ord for å takke, for å vise mine følelser og uttrykke hyllesten til din oppriktighet og godhet med menneskeheten.

  Og om slutt av saken ville bare si, jeg kunne ha kjempet til mine grenser og ofret alt for vår sønn. Jeg er stolt av min kone som foretrakk morsrollen ovenfor ekteskapelig liv. Hun ofret og sto urokkelig som vi hadde lovet å omsørge og heve sønnen vår med alle hindringer. Hun støttet og styrket mitt mot til å kjempe for. Og fra oktober 2008 hadde jeg fast tro på å bli vinneren til slutt. Yes, absolutt, Gud hjelper dem som har fast tro og kjemper for retten.


  Ejaz Sikander
  Jubilant far til min elskede sønn "Lille Faizi"

  SvarSlett